MK ENG
  1. Синергија на креативните идеи од северна и јужна Европа

    01.12.2016. | Tags:
    Синергија на креативните идеи од северна и јужна Европа

    Менаџерите и креативците на агенциите од Нордискиот регион кои се дел од I&F McCann Група во чии рамки работи и Меккен Скопје, го посетија седиштето на компанијата во Белград и разговараа за понатамошните планови за развој, заедничките проекти и разменуваа искуства.
    Read more...

  2. Мрдни со прст

    21.11.2016. | Tags:
    Мрдни со прст

    Во време кога најголемата активност за која ги користиме прстите е стискањето лајкови, за нашиот клиент Macedonia Support Initiative, изработивме кампања која треба сите да не размрда, ако ништо друго, барем со прстите да бидеме уште поактивни и да покажеме што е ок а што не.
    Read more...

  3. Microsoft Визија: Reloaded

    18.11.2016. | Tags:
    Microsoft Визија: Reloaded

    Новата, освежена и надополнета Microsoft Визија конференција, во организација на Меккен и Мајкрософт Македонија годинава се одржа на 16 и 17 ноември во хотел Мериот.
    Read more...

  4. COCA-COLA AKTИВНИ ЗОНИ

    23.06.2016. | Tags:
    COCA-COLA AKTИВНИ ЗОНИ

    Меккен Скопје заедно со Coca-Cola и Пивара Скопје неделава ја отвори првата aктивна зона во Македонија означувајќи го почетокот на долгорочниот проект „Coca-Cola активни зони“.
    Read more...

  5. COCA-COLA EURO HAPPINESS TRUCK 2016

    20.06.2016. | Tags:
    COCA-COLA EURO HAPPINESS TRUCK 2016

    Замисли топло лето, многу жега, а малку сенка. А сега замисли како одненадеж доаѓа бран освежување.
    Read more...

  6. ‘‘Поврзи ме со креативност‘‘

    07.06.2016. | Tags:
    ‘‘Поврзи ме со креативност‘‘

    ‘‘Поврзи ме со креативност‘‘ е мотото на овогодинешниот петти по ред Фестивал за креативни индустрии „Скопје креатива“ кој ќе се одржи од 9 до 11 јуни на Плаја Виста.
    Read more...

  7. Заедно со СКОПСКО создаваме нови сеќавања

    10.04.2016. | Tags:
    Заедно со СКОПСКО создаваме нови сеќавања

    Еј сите вие кои сте постојано во гужва, успорете малку, сигурно нешто убаво пропуштате... застанете малку и прочитајте го текстов, ќе ви ја раскажеме новата заедничка приказна на СКОПСКО и Меккен, ќе ја видите најновата реклама за култниот бренд дело на нашата агенција.
    Read more...

  8. Битолското чупе ве носи на патување!

    04.04.2016. | Tags:
    Битолското чупе ве носи на патување!

    Размислувајќи за најмалите и инспирирани од детската радост и возбуда, заедно со БиМилк и Битолското чупе ја започнавме најновата детска авантура: големата наградна игра на Битолското трајно млеко со 10 витамини низ која не води омилениот детски лик.
    Read more...

  9. Coca-Cola Соба на радоста

    03.02.2016. | Tags:
    Coca-Cola Соба на радоста

    Не постои поголемо задоволство од тоа да направиш некого среќен за време на магичниот новогодишен период. Годинава, заедно со Coca-Cola успеавме да донесеме многу насмевки и радост за сите, а особено за децата во Детската клиника во Скопје.
    Read more...

  10. Стави точка на насилството врз жените и девојчињата

    02.02.2016. | Tags:
    Стави точка на насилството врз жените и девојчињата

    „16 дена активизам против насилство врз жените и двојчињата“ е кампања за која заедно со УНДП ја обоивме Македонија во портокалово и во текот на 16 дена стававме точка на насилството врз жените и девојчињата.
    Read more...