MK ENG
 1. Пристигнаа резултатите од “Wave” - најголемото истражување на социјалните медиуми кое се спроведува во Македонија.

  23.12.2014. | Tags:
  Пристигнаа резултатите од “Wave” - најголемото истражување на социјалните медиуми кое се спроведува во Македонија.

  Трета година по ред, благодарејќи на УМ и Меккен Скопје Македонија е дел од глобалното истражување на социјалните медиуми “Wave 8” преку кое се добиваат вредни податоци за навиките, ставовите и размислувањата на корисниците на социјалните мрежи во Македонија.
  Read more...

 2. McCann вработува

  18.12.2014. | Tags:
  McCann вработува

  Да се биде дел од нашиот тим е предизвик и единствено искуство. Бараме амбициозни и мотивирани луѓе, со изразени комуникациски способности, подготвени за работа во динамично oкружување, тимски играчи, подготвени на предизвици.
  Read more...

 3. Интервју на Срѓан Шапер, основач на I&F McCann Grupa, за магазинот “Капитал”

  31.10.2014. | Tags:
  Интервју на Срѓан Шапер, основач на I&F McCann Grupa, за магазинот “Капитал”

  <b>Ценам позитивен дух, соработка и преземање одговорност. Човекот со многу таленти, Срѓан Шапер, за Капитал открива зошто од рок музиката премина во маркетиншките води, дали себеси се смета за менаџер или претприемач, какви планови има за своите агенции, кои рекламни кампањи му оставиле посебен впечаток, и многу други нешта.</b>
  Read more...

 4. Македонија дел од светското “Wave” истражување

  22.10.2014. | Tags:
  Македонија дел од светското “Wave” истражување

  Универзал Медиа Скопје ве поканува да учествувате во “Wave” - најголемото глобално истражување за социјалните медиуми. Овогодинешното осмо издание на “Wave - The language of content” се спроведува во 65 земјии во него учествуваат повеќе од 50.000 интернет корисници кои ги претставуваат погледите, потребите и однесувањето на 1 милијарда највлијателни корисници на интернет и социјални медиуми од целиот свет.
  Read more...

 5. McCann најуспешен на фестивалот “Golden Drum”

  13.10.2014. | Tags:
  McCann најуспешен на фестивалот “Golden Drum”

  На фестивалот “Golden Drum” агенциската мрежа McCann за централна и источна Европа, во чии рамки работат и агенциите во составот на I&F McCann Grupa, е прогласена за најдобар комуникациски систем во овој дел на Европа. За освојувањето на ова значајно признание придонесоа и агенциите McCann Белград и McCann Тирана кои работат во рамките на I&F McCann Grupa освојувајќи една златна (Golden Drum) и две сребрени награди (Silver Drum).
  Read more...

 6. Човек со сестран талент и најуспешен менаџер во рекламната индустрија во регионот.

  06.10.2014. | Tags:
  Човек со сестран талент и најуспешен менаџер во рекламната индустрија во регионот.

  Срѓан Шапер: Наградата за животно дело на “Здружението за маркетинг комуникации” на Србија ја сфатив како награда за добра игра во првото полувреме. Сега се игра второто полувреме, дали ќе има продолженија и пенали, ќе видиме. Сè додека човек самиот со себе игра натпревар - останува во играта.
  Read more...

 7. McCann Белград најуспешна агенција во регионот

  22.09.2014. | Tags:
  McCann Белград најуспешна агенција во регионот

  Агенцијата "McCann" Белград е прогласена за најдобра агенција во регионот на фестивалот на рекламни кампањи "BalCannes" кој се одржува во рамките на Викенд Медиа фестивалот во Ровињ."McCann" Белград е прогласена за агенција на годината врз основа на изборот на специјализираниот портал за огласување "Media Marketing" едногласно поддржан од страна на жирито на фестивалот "BalCannes"составено од претставници на специјализирани медиуми од Србија, Хрватска, Словенија, Босна и Херцеговина и Македонија.
  Read more...

 8. Анализа на Капитал

  16.05.2014. | Tags:
  Анализа на Капитал

  По неколкугодишен пад на огласувачкиот пазар, кој во периодот 2009-2012 буквално беше преполовен, првите неколку месеци од новата 2014 година даваат надеж дека годинава адвертајзинг пазарот конечно ќе живне. Светското фудбалско првенство е уште еден импулс плус компаниите годинава повеќе да го разврзат “кесето“ за рекламирање!
  Read more...

 9. Интервју со Владимир Димовски за Медиа Маркетинг

  01.04.2014. | Tags:
  Интервју со Владимир Димовски за Медиа Маркетинг

  Владимир Димовски: македонската рекламна сцена активно функционира нешто повеќе од две децении. Вистина е дека пазарот е сеуште мал, буџетите се мали, но ако го следиме развојниот тренд, најдобрите денови за македонскиот маркетинг се пред нас.
  Read more...