MK ENG
 1. Компанијата „McCann Grupa” го смени името во “I&F McCann Grupa”

  24.12.2013. | Tags:
  Компанијата „McCann Grupa” го смени името во “I&F McCann Grupa”

  “McCann Grupa”, еден од водечките комуникациски системи во Југоисточна Европа во иднина ќе работи под името “I&F McCann Grupa”. Со промената на името се истакнува континуитетот на агенцијата која е присутна на пазарот речиси две децении а денес успешно работи во целиот регион.
  Read more...

 2. Српската асоцијација на менаџери и додели на ‘‘I&F McCann Grupa‘‘ признание за најдобар регионален проект

  20.12.2013. | Tags: mccann, мекен, признание
  Српската асоцијација на менаџери и додели на ‘‘I&F McCann Grupa‘‘ признание за најдобар регионален проект

  Во катероријата Најдобар регионален проект, третата награда ја доби ‘‘I&F McCann Grupa‘‘ за постигнатиот успех во регионално работење и застапеност на осум пазари во Југоисточна Европа.
  Read more...

 3. Меккен Скопје добитник на наградата Златен Семплер

  29.11.2013. | Tags:
  Меккен Скопје добитник на наградата Златен Семплер

  Меккен Скопје е добитник на наградата Златен Семплер на 15-тиот Семпл фестивал на медиумски трендови кој се одржа во Порторож, Словенија. Нашиот проект ‘‘Бекутан Радосница‘‘ е одбран од страна на интернационалното жири за победник во категоријата најдобра кампања за социјални медиуми. Златниот Семплер е прва награда за кампања за социјални медиуми во Македонија.
  Read more...

 4. McCANN Skopje за Cevahir Holding

  11.11.2013. | Tags: cevahir,
  McCANN Skopje за Cevahir Holding

  Под мотото Life Unlimited, беше лансирана кампањата за Cevahir Sky City, резиденцијален комплекс и трговски центар во Скопје,Македонија.
  Read more...

 5. МЕККЕН МРЕЖАТА НАЈУСПЕШНА НА ГОЛДЕН ДРАМ ФЕСТИВАЛОТ

  14.10.2013. | Tags:
  МЕККЕН МРЕЖАТА НАЈУСПЕШНА НА ГОЛДЕН ДРАМ ФЕСТИВАЛОТ

  На фестивалот Голден Драм во Порторож, агенциската мрежа во централна и источна Европа Меккен, во која спаѓа и Меккен Скопје, е прогласена за најуспешен комуникациски систем во овој дел на Европа, освојувајќи две Гранд При, пет златни и 11 сребрени награди. Меккен Група (McCann Grupa) допринесе во освојувањето на ова значајно признание.
  Read more...

 6. Агенциите McCANN со најмногу кампањи на Balcannes

  01.10.2013. | Tags:
  Агенциите McCANN со најмногу кампањи на Balcannes

  На овогодинешната ревија на најдобри рекламни кампањи од нашиот регион “BalCannes” во Ровињ, агенциите кои работат во рамките на McCann Grupa, имаа најголем број одбрани кампањи во најдобрите 25 - дури 4.
  Read more...

 7. Интервју со Срѓан Шапер

  20.07.2013. | Tags:
  Интервју со Срѓан Шапер

  Маркетинг пазарот на поранешна Југославија – пазар со малку пари, малку домашни брендови и многу ентузијазам.
  Read more...