MK ENG

ВИП спонзорство

лиент:

Вип Оператор

 

Предизвик:

Креирање свесност за спонзорството на македонската ракоментна репрезентација

Зголемување на Facebook заедницата 

Луѓето да зборуваат за Вип Оператор за време на натпреварите

 

Решение:

Во временска рамка од 1 година, организиравме 3 Facebook натпревари секогаш кога репрезентацијата имаше натпревари. 

 

Резултати:

Зголемување на Facebook заедницата за 370%

Најлајкуван бренд на Facebook

Преку 70,000 луѓе активно се вклучија во натпреварите